Poziv za sudjelovanje

Pozivamo Vas da izlaganjem sudjelujete na Godišnjoj konferenciji Udruge za promicanje filozofije Budućnost filozofije. Cilj je konferencije istražiti pitanja kao što su aktualnost filozofije i filozofskoga kanona u suvremenom svijetu, primjerenost i eventualna potreba za reformom metoda filozofije, status posebnih filozofskih disciplina i njihove interne i eksterne kritike, doprinos filozofije razvoju kritičkog mišljenja, odnos filozofije i ideologije, uloga filozofije u rješavanju društvenih problema, mjesto filozofije u suvremenom znanstvenoistraživačkom i sveučilišnom okruženju, međuutjecaj filozofije i drugih znanosti, napredak filozofije, pokušaji dokidanja ili radikalne transformacije filozofije tijekom povijesti i sl. Izlaganja studenata i studentica diplomskih studija filozofije također su dobrodošla te će – ovisno o broju prijava – biti uvrštena u posebnu studentsku sekciju konferencije.

Konferencija će se održati 16. i 17. studenoga 2022. u Velikoj dvorani Instituta za filozofiju u Zagrebu. Kotizacija iznosi 150 kn (100 kn za članove Udruge za promicanje filozofije s uplaćenom članarinom za 2022. godinu), što pokriva radne materijale konferencije, okrjepu tijekom stanki i ručak oba dana konferencije. U slučaju da se konferencija zbog epidemioloških razloga neće moći odvijati na lokaciji, izlaganja će biti održana online, a kotizacija se neće naplaćivati.

Službeni jezik konferencije je hrvatski. Trajanje pojedinačnog izlaganja je 30 minuta, u što je uključeno i vrijeme za raspravu. Želite li sudjelovati izlaganjem na konferenciji, molimo Vas da popunite obrazac za prijavu izlaganja i dostavite ga na adresu elektroničke pošte buducnost.filozofije@gmail.com najkasnije do 26. rujna 2022.

Radovi izloženi na konferenciji bit će uzeti u razmatranje za objavu u zborniku radova s konferencije ili u posebnom tematskom broju časopisa Prolegomena.