Godišnja konferencija 2019

Filozofija: njezina povijest i suvremenost

Zagreb, 18-19. studenoga 2019.

Poziv za prijavu izlaganja

Pozivamo Vas da sudjelujete s izlaganjem na Godišnjoj konferenciji Udruge za promicanje filozofije pod nazivom Filozofija: njezina povijest i suvremenost, koju 18. i 19. studenoga 2019. godine organizira Udruga za promicanje filozofije. Konferencija nastavlja bogatu tradiciju sličnih okupljanja u organizaciji Udruge za promicanje filozofije od njezina osnutka 2001. godine. Cilj konferencije je predstaviti nove teme i perspektive o središnjim pitanjima suvremene filozofije, uključujući i inovativne pristupe klasičnim filozofskim problemima. U okviru konferencije bit će organizirana i studentska sekcija u kojoj će studenti preddiplomskih i diplomskih studija filozofije imati priliku izložiti teme kojima se bave, a koje se uklapaju u tematske okvire konferencije.

Službeni jezik konferencije je hrvatski. Vrijeme predviđeno za pojedinačna izlaganja je 20 minuta, uz dodatnih 10 minuta za raspravu (ukupno 30 minuta). Želite li sudjelovati s izlaganjem na konferenciji, molimo Vas da popunite obrazac za prijavu izlaganja (Obrazac-prijave) i dostavite ga na adresu elektroničke pošte tjolic@gmail.com najkasnije do 15. listopada 2019. Odluka o prihvaćanju izlaganja bit će dostavljena do 22. listopada. Mjesto održavanja konferencije je Institut za filozofiju u Zagrebu.

Kotizacija za sudjelovanje na godišnjoj konferenciji iznosi za 100 kuna, za studente 50 kn, dok sudionici članovi UPF-a s plaćenom članarinom ne plaćaju kotizaciju. Za uplate iz inozemstva kotizacija iznosi 20 eura, za studente 15 eura.