Međunarodni filozofski simpozij: Metaphysics, Language, and Morality

Međunarodni filozofski simpozij: Metaphysics, Language, and Morality

1.-3. prosinca, 2010 (Zagreb, Hrvatska)

POZIV ZA SUDJELOVANJE

Udruga za promicanje filozofije, u suradnji s Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, sa zadovoljstvom predstavlja međunarodni filozofski simpozij “Metaphysics, Language, and Morality”. Simpozij će se održati od 1. do 3. prosinca 2010. u Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj Sveučilišta u Zagrebu. Službeni jezik simpozija je engleski.

 

Povod organiziranju konferencije su najnoviji prijevodi knjiga na hrvatski jezik; tri naslova koja su privukla veliku pozornost filozofske zajednice: Metafizika od Michael J. Loux-a, Filozofija jezika William Lycan-a, i Moralni pogled Davida McNaughton-a . Prema tome, skup će biti usmjeren na tri istaknuta područja analitičke filozofije: metafiziku, filozofiju jezika i etiku. Međutim, to ne isključuje relevantne doprinose sudionika iz drugih područja suvremene filozofske misli.

Svi potencijalni sudionici su pozvani da ispune prijavni obrazac i pošalju ga organizacijskom odboru najkasnije do 31. listopada 2010. Usmena izlaganja ne bi trebala prelaziti 20 minuta, nakon čega je predviđeno još 10 minuta za raspravu.

Za sve sudionike čiji radovi budu prihvaćeni za usmeno izlaganje, organizatori osiguravaju besplatan smještaj u hotelu s tri zvjezdice (doručak uključen), prijevoz od hotela do kampusa i natrag, kao i ručak i piće tijekom simpozija. Putni troškovi nisu uključeni u ovaj aranžman!

Odabrani i recenzirani radovi sa simpozija bit će objavljeni u časopisu “Prolegomena” (međunarodni filozofski časopis koji izdaje Udruga za promicanje filozofije u suradnji s Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

Za dodatne informacije potencijalni sudionici se mogu obratiti direktno organizatorima. Slobodni ste proslijediti ovaj poziv svima za koje smatrate da bi mogli biti zainteresirani za sudjelovanje na konferenciji, bilo aktivno bilo pasivno.

U ime Organizacijskog odbora:

Dušan Dozudić, predsjednik
Karolina Kudlek, tajnik

Organizacijski odbor

Tomislav Bracanović, Zvonimir Čuljak, Dušan Dozudić (predsjednik),
Tomislav Janovic, Karolina Kudlek (tajnik), Lovorka Mađarević,
Dragana Sekulić, Josip Talanga